Когато започваме нашата статия, трябва да споменем, че корпоративната идентичност и работата с марката не са едно и също. В търсенето на потенциални клиенти, идващи в нашата агенция, виждаме, че те описват заявките си за работа на марката като корпоративна идентичност. Марката обаче не се състои само от елементи на визуалния дизайн. Тя включва и елементи, адресиращи всички сетива на вашия потребител. Можете да прочетете нашата подробна статия за създаването на силна марка тук.

Фирмената идентичност е как отразявате вашата марка визуално на вашите клиенти, доставчици и служители. Това е първото ви лице, когато го видите отвън. Това е визуалният износ на вашата марка.

Проучванията за корпоративна идентичност включват секторни различия. С други думи, един и същ дизайн на корпоративна идентичност не е създаден за всяка марка. Въпреки че нуждите на марките насочват дизайна на корпоративната идентичност тук, можем да включим следното сред пълните проучвания на корпоративната идентичност.

1. Име на марката
Името на марката всъщност е началото на корпоративната идентичност. Дизайнът на логото следва името на марката.
2. Лого
Логото е крайъгълен камък в работата с корпоративната идентичност. В процеса, след като дизайнът на логото е проектиран с шрифт или символ, правилната употреба на логото, неправилното използване на логото, цветовата палитра на логото, използването на черно и бяло са включени в корпоративната идентичност.
3. Използване на шрифтове – Корпоративно използване на шрифтове
Уникалният шрифт на марката, семейството и използването на този шрифт са включени в корпоративната идентичност.
4. Лозунг
Къде и как да използвате лозунга на марката трябва да бъде включен в дизайна на корпоративната идентичност. Можем да определим лозунга като частта, в която на въпросите се отговаря и проектира, независимо дали ще се използва с или след логото.
5. Визитки
Дизайнът на вашата визитка е създаден чрез правилно отразяване на вашето име, лого, лозунг и информация за връзка с вашата корпоративна идентичност с помощта на избрания корпоративен шрифт.
6. Писмо с бланки и резюме
Letterhead е корпоративна идентичност, която използвате особено при вътрешна и външна кореспонденция. Заготовки; Включва слоган, лого и информация за контакт. Продължаващата хартия е създадена с помощта на лого.
7. Пликове
Плик за плик, плик за дипломати и пари, плик за прозорец и без прозорец, плик за въздушни балони, плик за крафт, писма и cd / dvd пликове са включени в дизайна на корпоративната идентичност.
8. Файлове и дизайн на кутии
Файлове, често използвани в институцията и дизайни на файлове / кутии, изпратени извън институцията, са включени в елементите на корпоративната идентичност.
9. Папки
Папките, които се използват широко в институцията, са включени в корпоративната идентичност чрез разделяне на логото и името на папката в дизайна на корпоративната идентичност.
10. Фактури, разписки и разписки
Ние можем да събираме фактури, товарителници, разписки за пратки, компаси за разходи, касови бележки, разписки за плащания, специални дизайни за фактури, формуляри за оферти, формуляри за поръчки, разписки за проследяване на работа, разписки за поръчки, касови бележки и касови бележки по тази категория.
11. Карти, сертификати и обяви
В тази категория могат да бъдат включени поздравителни картички, карти за покани, картички, публикации на елементи и публикации в медиите, които се доставят от марката като шаблон.
12. Знамена и други
Опаковки на превозни средства, строителни опаковки, билбордове, знамена, стриймър, навиване, дизайн на паяк, стойка и трибуна са сред най-разпространените инструменти за корпоративна идентичност, използвани от марката, особено в промоционалните процеси.
12. Дизайн на табели
Могат да бъдат включени указателни табели, подходящи за фирмена идентичност, знаци за имена на отдели, външни и вътрешни дизайнерски табели.
13. Дизайн на опаковки
Корпоративни чанти, сашета, кутии, кутии могат да бъдат включени в дизайна на корпоративната идентичност.
14. Промоционални дизайни
Дневен ред, подложка за писане, тетрадка, писалка, usb, календари могат да бъдат включени в тази група. Промоционалните продукти могат да се разширяват на секторна основа.
15. Подпис на електронна поща
Вашият подпис, който добавяте към електронната си поща, е един от елементите на вашата корпоративна идентичност в цифров вид. Препоръчва се да включите в електронния си подпис информация за вашето име, адрес, адрес на уебсайта и информация за социалните медии.
16. Шаблон за изпращане по имейл
Шаблони за изпращане на съобщения, които можете да използвате за подобряване на вашата марка или за достигане до нови клиенти, трябва да бъдат добавени към корпоративната идентичност.
17. Уебсайт
Уебсайтът, който е продукт с цифрова корпоративна идентичност, е дигиталната версия на вашата марка.
18. Комплект за социални медии
Ако логото работи на акаунти в социалните медии, дизайните на кориците на медиите и вашите публикации в социалните медии ще бъдат включени в логото, мястото на използване на логото трябва да бъде включено в проучванията за корпоративна идентичност.
Книга за корпоративна идентичност
Книга за корпоративна идентичност се създава чрез добавяне на проучване за това как да се използват всички тези изследвания за идентичност и проучването за идентичност е завършено.